2017-09-27_08-30-36.jpg

Vi går til vores første kommunalvalg med fire kandidater!

Alternativet i Silkeborg Kommune afleverede onsdag den 27 september deres kandidatliste på kommunekontoret. Med 4 kandidater, Claus Løwe Klostergård, Preben L. F. Rasmussen, Carsten Ørum Skytt og Tatjana Stenvad, er Alternativet dermed klar til at gå til kommunalvalg i Silkeborg Kommune.

Alternativet går til deres første kommunalvalg med mere end 315 kandidater i 81 kommuner på landsplan. I Silkeborg Kommune har Alternativet indsamlet de fornødne stillere og her hvor kandidatlisten er afleveret, er Alternativets første kommunalvalg i Silkeborg Kommune for alvor skudt i gang.

I Silkeborg Kommune går Alternativet til kommunalvalg med en lang række mærkesager. “Silkeborg Kommune skal gå forrest i den grønne omstilling, og have en grøn identitet - og vi ønsker at sætte kommunalt fokus på de tre bundlinjer, som Alternativet på landsplan er optaget af”, udtaler Claus Løwe Klostergård. “Kommunale indsatser og initiativer skal være med balance på den økonomiske bundlinje, men også på den sociale og miljø- og klimamæssige bundlinje”, fortsætter han.

Det giver sig udslag i små som store ideer - fra optimering af forhold for el-biler til fokus på sammenhængskraft i hele Silkeborg Kommune via drøftelser om gratis offentlig transport. Ideerne fra Alternativet i Silkeborg Kommune er samlet i deres nye lokalpolitiske program, som er blevet til i en involverende proces blandt partiets medlemmer.

Et levende demokrati er en anden af Alternativets store mærkesager. “I Silkeborg har vi et virkelig imponerende stærkt fællesskab af lokalråd i hele kommunen. Alternativet vil i byrådet arbejde for maksimal inddragelse af byens lokalråd i store og små beslutninger, så der skabes de bedste forudsætninger overhovedet for et levende og aktivt nærdemokrati”, udtaler Carsten Ørum Skytt.

Preben L. F. Rasmussen fortsætter : “ Vi har chancen for at  Silkeborg kommune bliver en foregangs kommune, hvor resource forbruget og klimaindsatsen bliver en naturlig del af beslutningerne, og alle kan være med fordi alle har ressourcer. Når vi deltager vokser selvværd og glæden i hverdagen… alt og alle har en del af svaret “

Alternativet i Silkeborg Kommune har en masse spændende tiltag i forbindelse med valget. Blandt andet inviterer vi til legedag på Torvet i Silkeborg d 20/10, kommunen får besøg fra Christiansborg. Christian Poll som er Alternativets miljøordfører kommer til byen den 25. oktober og Alternativets politiske leder Uffe Elbæk kigger forbi den 31. oktober. Disse besøg er ved at blive planlagt i detaljer - men vi kan allerede nu afsløre, at humor uden tvivl bliver en del af disse besøg og en del af kampagnen i bred forstand.