Alternative tanker om Valgløfter

V / Lars Holstein, Alternativet

Vælgermøde.jpg

KV21 var rammen for min debut som byrådskandidat.

Jeg tog udfordringen, fordi jeg faktisk synes, at det kunne være spændende - og være med til at sætte præg på udviklingen af vores kommune.

Den dag mit kandidatur blev godkendt, gik alvoren op for mig. Det er nemt at stå på sidelinjen og kræve ind. Men allerede som kandidat fornemmer man den pligt og det ansvar, der følger med de løfter, man afgiver under valgkampen.

”Jeg gider ikke interessere mig for politik… De lover og lover…” Noget i den stil hører eller læser jeg tit i debatten.

Jeg må indrømme, at det ikke skortede på løfter, efterhånden som valgkampen skred frem.

Men nu er det jo sådan, at man skal kunne tælle til 16 for at få sine ønsker opfyldt, så spørgsmålet er hvor meget der rent faktisk bliver gennemført i den kommende byrådsperiode.

Men hvorfor alle de løfter? Måske fordi I (vælgerne) forventer det.

Den der lover at kæmpe ”min” sag får min stemme! Og så forholder jeg ”mig” ikke det store til det, før der kommer valg igen.

Politik er en dynamisk proces, hvor svarene udvikles undervejs – sammen med venner og ”fjender”. Processen er langt vigtigere end de hurtige svar. De vigtige ting sker mellem valgene, og en hel del skabes uden for byrådssalen. Det brede samarbejde er en forudsætning for ”ægte” fremskridt og forandring.

Som Mark O. siger; ”OL er ikke hvert fjerde år, OL er hver dag...”

Sådan er det også med politik.

Så ønsker du indflydelse er den bedste strategi at deltage. Forvent ikke forandring, bare fordi det er blevet lovet under valgkampen.

Politik er for alle, uanset om man er akademiker, amatørmusiker eller asfaltarbejder. Løbende dialog mellem borgere, politikere og embedsmænd giver bedre løsninger for vores samfund - de bedste beslutninger træffes bedst tæt på praksis, og der er brug for, at hverdagens specialister råber op og kommer med idéer, når de oplever at tingene ikke fungerer så godt, som de kunne.

Lige om lidt overtager det nye byråd ansvaret. Der er tale om en samling gode engagerede mennesker, der vil det bedste.

Og tro mig, de fleste politikere er følsomme overfor borgernes opmærksomhed – hvis blot man er konstruktiv, realistisk og vedholdende.